lørdag den 15. juni 2019

Trods Salvinis blokade: Kriminelle migranter sniger sig ind i Europa på »spøgelsesskibe«
Mens den italienske regering retter skytset mod NGO-redningsskibe i kampen mod den illegale migration, fortsætter en diskret og mindre omfangsrig trafik, der ifølge en ekspert imidlertid er langt mere farlig.

·        

Pludselig dukker de op om bord på mindre fartøjer, ofte sejlskibe, der er »fløjet« under radaren.
I mange tilfælde når de helt frem til Siciliens og Calabriens kyster, hvorefter de forsvinder ind i landet. Og hvis kystvagten forinden opdager fartøjerne, er de allerede kommet langt ind i italiensk territorialfarvand.
Italienerne kalder dem for sbarchi fantasma – spøgelsesankomster. For modsat de dramatiske redningsaktioner længere ude på Middelhavet med efterfølgende politiske slagsmål om, hvem der skal modtage de bjærgede migranter, foregår trafikken ad denne rute i al ubemærkethed.
Eller rettere: Sådan har det været indtil for nylig.
Alene i den forgangne weekend blev tre sejlskibe med omkring 200 om bord opdaget forskellige steder i det sydlige Italien. Det har fået italienske medier til at advare om, at en ny migrationsbølge er under opsejling.
»Trods indenrigsministeriets forsikringer er tilstrømningen ikke ophørt. Den er blot blevet atomiseret,« skriver eksempelvis La Stampa.

Er havnelukning ikke nok

Kampen mod den illegale migration er ellers indenrigsminister Matteo Salvinis mærkesag.
Siden hans højrenationale parti Lega for et år siden dannede regering med Femstjernebevægelsen, har en bombastisk politik på området vakt voldsom debat.
Ikke mindst beslutningerne om at lukke de italienske havne for NGO-redningsskibe og at styrke samarbejdet med Libyen trods rutinemæssige brud på migranternes menneskerettigheder i det nordafrikanske land.
Men er det alt sammen om ikke omsonst så i hvert fald utilstrækkeligt, fordi migranterne blot finder andre veje til at omgå blokaden?
Salvinis folk forsvarer sig med, at også antallet af spøgelsesankomster de seneste år er faldet markant. Og migrationseksperten Matteo Villa er enig i, at det sydeuropæiske land næppe står over for en ny invasion.

Kriminel bagindgang til Europa


»Italien vil på grund af sin beliggenhed altid være mål for en vis migration, og når spøgelsesankomsterne nu får opmærksomhed, er det fordi de udgør en relativt større andel af et meget mindre samlet antal af ankomster,« siger Matteo Villa, der er tilknyttet Istituto per gli Studi di Politica Internazionale til Berlingske.
Men det betyder på ingen måde, at trafikken er harmløs, understreger han. Problemet handler blot ikke om mængden af migranter, men om, hvem de er.
https://www.berlingske.dk/europa/trods-salvinis-blokade-kriminelle-migranter-sniger-sig-ind-i-europa-pa

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

  Mette Frederiksen: DET FORBLIVER EN KÆMPEGÅDE, HVORFOR MAN BETRAGTER HENDE SOM EGNET KANDIDAT TIL INTERNATIONAL TOPPOST. Man forstår gans...