tirsdag den 29. juni 2021

 


Mikael Jalving

HER AFSLØRES 32 KLIMAMYTER, MEDENS MEDIER, POLITIKERE OG ORGANISATIONER VENDER BLIKKET BORT..

Ingen, der er noget ved musikken, skal nyde noget af at udfordre den gravkammeragtige konsensus om Jordens snarlige undergang.



Klimadebatten er forbi, alle er enige. Jorden går under, førend vi ved det. Altså, hvis ikke FN, EU eller en kommunistisk verdensregering redder os i allersidste øjeblik, sådan som der fantaseres om på verdensmålskonferencer samt førende vin-, sushi- og kaffebarer i de vestlige storbyer.

 

Samtidig ignoreres det, at kineserne, inderne og oliestaterne har friløb og pumper CO2 ud i atmosfæren, mens afrikanerne bliver flere og flere og drømmer om at emigrere til Europa eller opnå samme forbrugsgoder som os. Vesten bærer skylden. 

Resten tæller ikke med, og klimadebatten er slut.

 

Med hensyn til ​klodens fremtid har vi allerede skrevet nekrologen, ringet til præsten og kontaktet bedemanden. Nu forestår kun begravelsen. Lad os i stedet undersøge fakta, lytte til kritiske stemmer – og tage debatten derfra.

Katastrofisterne vandt.

 

Der findes dog enkelte undtagelser. Hist og her høres der stemmer, der forsøger at råbe masserne og deres medier op; det går bare ikke så godt.

 

Jeg har tidligere nævnt geolog Johannes Krüger, professor emeritus ved Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning på Københavns Universitet, der for fem år siden udgav en alternativ skildring af klodens geologiske klimaspor, som i modsætning til teorien om drivhusgassernes omnipotens går millioner af år tilbage og fortæller en noget anden historie end den, du hører i tv.

 

Krügers konklusion er, at solstråler, atmosfæren og oceaner betyder langt, langt mere end drivhusgasser.

 

Nu er denne irriterende spielverderber så tilbage med en ny bog, skrevet til en bredere offentlighed, men modtages af rungende tavshed. Det har tilsyneladende ikke engang været muligt at udsende bogen på et anerkendt forlag.

 


Men i ”32 myter om klimaet du ikke skal hoppe på” (udgivet via Saxo Publish) folder geologen et materiale ud, som åbenbart er tys-tys.

 

Jeg skal ikke kunne afgøre, hvorvidt alle de benævnte myter om den globale opvarmning, dens konsekvenser og FN’s klimapanel, IPCC, vitterlig er myter, men de lader til at stå i kø i Krügers saglige fremstilling, og det stof, jeg har kunnet fordøje, virker overbevisende. Nu må andre, mere skolede naturvidenskabsfolk læse med – men se, om de gør det.

Det gør de næppe. Som filosoffen Brian Degn Mårtensson har peget på i en glimrende kronik i JP for nylig, hjælper vi imidlertid ikke klodens tilstand ved hjælp af politisk korrekthed. I stedet er der snarere brug for noget så kedeligt som fysik, kemi og teknologiske landvindinger, dvs. det handler om at forstå naturens processer mest indgående – og så indrette os derefter.

 

Nogenlunde samme budskab kommer fra den amerikanske professor i teoretisk fysik Steven Koonin, der blev interviewet til Weekendavisen i sidste uge, i anledning af sin nye fagbog om hvad klimavidenskaben – der stadig er en meget ung videnskabelig disciplin – kan lære os – og hvad den ikke kan lære os.

 

Særligt det sidste må få os til at tvivle bare en smule på dommedag og indse, at klimaforandringerne er drevet af mere og andet end menneskelig aktivitet. Han peger også på, at selv om temperaturen er steget med lidt under én grad i det forløbne århundrede, har det faktisk været en fordel for verden.

Selv om de fleste kulturer har en forkærlighed for konsensus, har enigheden på klimaområdet vist sig at have uheldige konsekvenser.

 

En af dem er det politiske narrespil, hvormed »politikerne opstiller alle mulige mål og ignorerer de tekniske og økonomiske realiteter« og »vil være stoppet som politikere, når målene viser sig uopnåelige«.

 

Videnskabsfolk som Krüger, Mårtensson og Koonin er enlige svaler. Men de fortæller os noget om, hvad en alt for tyk og blind politisk konsensus gør ved vores kollektive dømmekraft. For når en civilisation krakelerer, sådan som den vestlige synes at gøre, skal forklaringen ikke findes i krig eller sygdom.

 

Det farligste, der rammer en civilisation i krise, er håbløsheden, og det er netop den, der har ramt os i klimaspørgsmålet, hvor alting er kommet til at handle om at udstille den rette bevidsthed og ”gøre noget” i en vis fart.

 

Det er lige så panisk som håbløst.

 

Med hensyn til klodens fremtid har vi allerede skrevet nekrologen, ringet til præsten og kontaktet bedemanden. Nu forestår kun begravelsen. Lad os i stedet undersøge fakta, lytte til kritiske stemmer – og tage debatten der fra.

 

Mit konservative gæt er, at kloden nok skal klare den. Hvad angår menneskeheden, er jeg derimod noget mere skeptisk.

https://jyllands-posten.dk/debat/blogs/mikaeljalving/ECE13084766/her-afsloeres-32-klimamyter-mens-medier-politikere-og-organisationer-vender-blikket-bort/

 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

  Jarl Cordua: STATSMINISTERENS SIKKERHEDSPOLITISKE SORTSYN Det stopper, når det kommer til at vælge pensionsalder fremfor forsvar I fors...