tirsdag den 11. oktober 2022

 

DET ER PÅ ALLE MÅDER UVÆRDIGT AT

EN

STATSMINISTER LYVER..


Statsminister Mette Frederiksen har ikke holdt sig helt til sandheden i denne valgkamp.


METTE LYVER, NÅR DET PASSER HENDE.





SJÆLLANDS BISKOP lyver, når det passer ham. Den påstand var essensen af en artikel fra Ekstra Bladets allerførste chefredaktør, den slagfærdige Frejlif Olsen. Disse sætninger kostede ham i 1917 fire måneders tugthus, fordi Højesteret fandt, at Frejlif ikke kunne dokumentere sin påstand om biskoppens omgang med sandheden.

HER LIDT mere end 100 år senere kan jeg roligt gentage sætningen; Mette Frederiksen lyver, når det passer hende.

For sætningerne kan desværre uden besvær dokumenteres.

Alene i valgkampens indledende stadier har statsministeren udbasuneret tre usandheder på åben skærm.

FØRSTE LØGN faldt i den indledende tv-debat mellem de tre statsministerkandidater, hvor Mette Frederiksen halsstarrigt hævdede, at de konservatives politik ville medføre, at 40.000 offentligt ansatte skulle fyres.

Den påstand holdt ikke vand.

ANDEN LØGN forlod læberne, da Mette Frederiksen onsdag aften benægtede, at hun tidligere samme dag havde givet den 82-årige, økonomisk trængte dame, Tonni, fra Køge, det tvivlsomme råd at bruge sin friværdi i huset til at betale varmeregningen.

’Nej, nej, det siger jeg ikke,’ hævdede S-formanden, da studieværten spurgte ind til samtalen. Problemet er, at Ekstra Bladet har optagelsen på video, og det er lodret løgn, når Mette hævder ikke at have udtalt sig således.

TREDJE LØGN blev bebudet søndag aften, da statsministeren igen var i tv-duel med Pape og Ellemann på TV 2.

’Den største forskel på jer to og på mig, det er, at I vil fjerne topskatten,’ lød det henvendt direkte til de blå partiledere.

’Nej,’ protesterede V-formand Jakob Ellemann-Jensen forståeligt med et mere end usædvanligt hævet øjenbryn.

FOR DET var løgn. Statsministeren lagde sig senere ned og erkendte på sin Instagram-profil. Men der var skræmmekampagnen og skaden jo sket i bedste sendetid. Og det ligner desværre et mønster og kælderkold kalkule, hvor omkostningerne ved at løgnen bliver afsløret, de er mindre end skaden, hun kan forvolde sine modstandere.

SELVSAMME FREDERIKSEN besteg i sommer en usandsynlig høj krikke, da hun på Folkemødet optog sin egen podcast og her hævdede et skred i den offentlige debat, så hvem som helst kan komme med falske påstande, som bliver gengivet ukritisk i aviser og andre medier.

EN NY TENDENS er jo, at man kan stille sig op og sige ting, som er forkerte, uden der sker noget. Helt omkostningsfrit kan man bare påstå noget om andre mennesker, sagde Mette Frederiksen, der selv har nedsat et udvalg ledet af Søren Pind til at undersøge, hvordan ansvarssystemet for medierne kan styrkes.

HERTIL ER DER kun at sige, at statsministeren bør gribe i egen barm. Hun bør starte med sig selv. Det er på alle måder uværdigt, at en dansk statsminister lyver hurtigere, end en hest kan rende.

Så stop med at lyve, når det passer dig, Mette!

 

https://ekstrabladet.dk/nyheder/lederen/mette-lyver-naar-det-passer-hende/9465247

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

  Mette Frederiksen: DET FORBLIVER EN KÆMPEGÅDE, HVORFOR MAN BETRAGTER HENDE SOM EGNET KANDIDAT TIL INTERNATIONAL TOPPOST. Man forstår gans...