tirsdag den 9. juli 2019


Tirsdag d. 9. jul. 2019 - kl. 12:04 
Mettes magtmand bryder reglerne

Statsministeriet går til kanten og over, når Martin Rossen får chefansvar
Udnævnelsen af den nye magtmand i toppen af Danmark, Martin Rossen, er sket i strid med reglerne.
Og det kan i værste fald betyde, at embedsfolk bliver presset til at føre partipolitik, advarer en professor.

Statsministeriet fremhæver ellers selv den såkaldte betænkning 1537 som stedet, hvor ansættelsen af hele tre særlige rådgivere - frem for en eller to - retfærdiggøres.

Men et nærmere dyk ned i dokumentet fra 2013 viser, at Mette Frederiksens udnævnelse overskrider mindst to retningslinjer.

Chef for embedsfolk



For det første får Martin Rossen i sit nye hverv titel af stabschef og skal lede et nyt politisk sekretariat i Statsministeriet, hvor han skal bestemme over 'et antal medarbejdere fra Centraladministrationen,' lyder det i pressemeddelelsen.

Dette strider imod reglerne, hvor det bl.a. lyder, at særlige rådgivere skal arbejde 'uden instruktionsbeføjelser over for almindelige embedsmænd'.
For det andet oplyser Statsministeriet over for Ekstra Bladet, at Martin Rossens ansættelse trådte i kraft 28. juni.

Dermed har Statsministeriet holdt ansættelsen af Mette Frederiksens nære ven og kollega skjult i en uge. Pressemeddelelsen om hans ansættelse blev først meldt ud torsdag 4. juli - altså en uge senere.

Fri for bøvl

Tim Knudsen er professor emeritus og forfatter til flere bøger om dagens orden i Centraladministrationen.
Han finder ansættelsen af Martin Rossen problematisk på flere punkter.



- Det mest tossede er i mine øjne, at hun (Mette Frederiksen, red.) ikke har udnævnt ham til minister for samordning eller vicestatsminister - jeg er ligeglad med titlen. Så havde vi været fri for al det bøvl.

Han fastslår, at ansættelsen ser ud til at bryde reglerne.

- Den pressemeddelelse, hvor ansættelsen blev offentliggjort, indeholder en overtrædelse af de regler, man har forsøgt at udstikke i betænkninger: Han må ikke være chef for almindelige embedsmænd, påpeger Tim Knudsen.

- Der står tydeligt, at han skal være stabschef for et politisk sekretariat, hvor almindelige embedsmænd indgår. Det kan jeg ikke få til at rime med de regler, der er udstukket.



- Hvorfor er det et problem?

- Hvis særlige rådgivere begynder at være chefer for almindelige embedsmænd, så kan de presse almindelige embedsmænd til at gå ud over grænserne for, hvad de må gøre partipolitisk.

- For det andet, hvordan skal han være underlagt departementschefens instruktionsbeføjelse, når han indgår i udvalg på linje med ministre, spørger Tim Knudsen.

Hvorfor undres verden over magtmisbrug fra Statsminister Mette Frederiksens side. Hun er kun en simpel frontfigur. Martin Rossen er dullefører, han styrer Mette Frederiksen på samme måde som han har gjort siden hun indtrådte på den politiske scene.



Før skulle vi døje med en statsminister, som drak øl. Nu skal vi leve med en rabiat socialdemokrat, som har sat det demokratiske system fuldstændigt ud af drift og som har omdannet et upartisk embedsværk til et super rødt organ, udelukkende for Martin Rossens skyld. Sidst de havde en kvinde på "toppen" var det Corydong og Vestager der kørte butikken, så det var vel ikke for meget forlangt at de fandt en kvinde som selv kan, denne gang, men det kunne åbenbart ikke lade sig gøre..?



Er Martin Rossen Danmarks nye statsminister ? 

Hvad laver en politiker og minister i dag....jo ser du, de vedtager rådgivernes love og regler. De har ingenting at sige andet end det de bliver bedt om af selvsamme dukkeførere.Danskerne er til grin når det kommer til demokrati. For rådgiverne er i lommerne på de store selskaber ,dem med penge og hele den kulturradikale elite.

Mette Frederiksen blev statsministeriet på løgne.. De første løftebrud på indvandrerpolitikken er lavet..nu har hun nedgjort demokratiet ved at forgylde en ven... Magtlidetlidetlighed er kendetegnende for S og resten af venstrefløjen.. Kun tåber stemmer på S og resten af venstrefløjen.

Danskerne skal bruges langt mere som skaffedyr til indvandrerne, der vil komme langt flere af.. Syge, ældre, handicappede, hjemløse, folkepensionister og resten af velfærden bliver taberne, samtidig med, at statsgælden vil vokse... Utroligt så dumme danskerne er, ved at stemme rødt..

Stuerene bliver de ALDRIG 



Kan det virkelig komme som en overraskelse at rød side lider præcis lige så meget af nepotisme og korruption som blå? Prøv at grave jer lidt ned i beslutningsprocessen i de større danske byer, som har en rød borgmester, og I vil konstatere at de også lader sig smøre i en grad som er betænkelig ud fra et demokratisk synspunkt.

Eller også er det bare den måde at verden fungerer?tsm

Det kunne være interessant at høre, hvad departementschef Chr. Kettel Thomsen mener om denne konstruktion. Jeg tror desværre ikke, vi får det at vide, da han nok ikke vil/kan udtale sig. Men jeg vil ikke blive forbavset, hvis han pludselig en dag er stoppet.

Den røde regering med støtte fra de endnu mere røde partier fik solgt varen omkring miljø. Der var de blå ikke skarpe nok. Nu ser vi til gengæld hvad der lurede bag. Tilbagerulning af udlændingepolitikken og en storstilet pamper strategi. Lad os håbe at regeringen får en meget kort løbetid. Det vil være det bedste for Danmark,

Er det ikke bare et bevis på at de politikere vi har i dag ikke selv magter opgaverne. Vi har det mest uerfarne Folketing og de dummeste politikere i historien. Derfor oversvømmes systemet af hjælpere og rådgivere. Når vi taler om vores store offentlige sektor, så er det her den vokser, og her der skal sættes ind hvis den man vil have flere varme hænder.



in
https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/mettes-magtmand-bryder-reglerne/7702360isteriet går til kanten og over, når Martin Rossen får chefansvar


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

  Mette Frederiksen: DET FORBLIVER EN KÆMPEGÅDE, HVORFOR MAN BETRAGTER HENDE SOM EGNET KANDIDAT TIL INTERNATIONAL TOPPOST. Man forstår gans...