mandag den 28. november 2022

 

Kommentar. Hvis Jakob Ellemann-Jensen var et dyr, ville han bruge selvudslettelse som overlevelsesstrategi.

TUDSEFISK - SYNDROMET

Dybt under overfladen, så langt nede, at solens stråler ikke trænger igennem, lever en af naturens grimmeste skabninger: Deep sea angler fish, eller på dansk tudsefisken. Den er et mysterium for biologer, for hannen opfører sig sådan her:

Under parring bider han sig fast i den meget større hun og smelter bogstaveligt talt sammen med hende. Gradvist nedbrydes hans øjne, finner og indre organer, alt undtagen det sædproducerende system, indtil han til sidst er fuldt indoptaget og koblet op på hendes kredsløb. Han får flydende ernæring, hun får en medgørlig ægtemand.

Det politiske tudsefisk-syndrom, eller i hvert fald forspillet til det, er under opførsel i disse uger. Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen overvejer angiveligt fordelene ved at danne regering med Mette Frederiksen og dermed indgå i en lige så selvudslettende symbiose med en langt overlegen partner. Også Søren Pape Poulsen har åbnet for at overveje en regering med socialdemokrater, men hvad sådan en regering skulle være løsningen på er svært at se.

Med en omskrivning af Barbara Bertelsens berygtede corona-opsang: Selvudslettelse er ikke en strategi. I hvert fald ikke en langsigtet en.

Det borgerlige argument for en midterregering er i store træk, at det er »bedst for Danmark,« hvad det så end betyder. Hvis de mener, at de borgerlige bør stemme ja til mere socialdemokratisk politik, står det dem jo frit for også i opposition.


Foto: Tim Kildeborg Jensen, Scanpix.

Det andet og nok mere sandfærdige argument er, at der efter folketingsvalget ikke findes et borgerligt alternativ. Det må alle der (stadig) har øjne i hovedet give Jakob Ellemann ret i, men han mangler at forklare, hvorfor han så ikke bliver hjemme og går i gang med genopbygningen.

Venstres problem er ikke, at de har tabt, men at de nægter at indse det. Partiet har fortrængt hvert eneste nederlag, de har akkumuleret siden de tabte til Helle Thorning-Schmidt i 2011.

Da Lars Løkke Rasmussen, dengang formand for Venstre, tabte i 2011, udnævnte Søren Pind ham alligevel til Danmarks »moralske statsminister«, fordi partiet gik ét mandat frem. Da Venstre mistede 13 mandater i 2015, vandt de samtidig regeringsmagten tilbage – selvransagelsen udskudt igen – og da Lars Løkke tabte til Mette Frederiksen i 2019, gik Venstre frem med ni mandater. Nu er Venstre stort set halveret, har mistet 20 mandater og straks overvejer man at belønne sig selv med nogle ministerposter. Valgets tale er tvetunget for det parti: Venstre vinder, hver gang de taber.

Vil de borgerlige endelig lære noget af Socialdemokraterne, kan de se på den transformerende effekt, det havde at være i opposition fra 2001-2011. Det var ikke kønt at overvære, mens det stod på, men se hvad der kom ud af det: Først granatchok, så en famlen rundt i udlændingepolitikken, så en begyndende strømlining primært fra toppen, der gik ud på at sige ja til stort set alle stramninger.

Ren strategi, der først rodfæstede sig som en politisk erkendelse hele vejen ned i partiet under Mette Frederiksens formandskab, og nu er en integreret del af partiets ideologiske overbevisning. Alt, hvad der truer velfærdsstaten som konstruktion, vil der blive handlet imod. De tænker, de skriver bøger (ikke statsministeren dog), og vigtigst af alt er de villige til at sætte lovgivning bag ordene.

Ender Ellemanns og Pape Poulsens sonderinger med et ja til en regering med Mette Frederiksen, risikerer de at reducere deres partier til et støttesystem for Socialdemokratiets dagsorden.

Danmark skal nok overleve endnu en socialdemokratisk regering. Det er værre med de borgerlige.

Øverst på formularen

Kilde: https://www.weekendavisen.dk/2022-48/samfund/tudsefisk-syndromet


 

LENY@WEEKENDAVISEN.DK

søndag den 20. november 2022

 


Fait accompli. Den italienske højrefløjsregerings stramme kurs over for humanitære skibe med migranter har fået de diplomatiske forbindelser med nabolandet Frankrig til at skvulpe over.

EUROPÆISK SLAGSMÅL OM MIGRANTER.

”Der er små lande. Og så er der lande, der endnu ikke har forstået, hvor små de i virkeligheden er. For intet land er stort nok til at klare sig selv.«

Ordene faldt i denne uge fra Italiens præsident, Sergio Mattarella, da han citerede sig selv fra en tale, han for fem år siden holdt i anledning af 60-året for Romtraktaten, EUs fødselsattest.

Mattarella, som tidligere i år nødtvunget accepterede endnu en periode som republikkens præsident, forsøger i disse dage med lodder og trisser og glødende telefonsamtaler at bringe forholdet mellem Italien og Frankrig på ret køl igen, efter at Meloni-regeringens debut i international politik har fået en voldsom diplomatisk krise mellem de to nabolande til at blusse op.

Gnisten var den italienske regerings nye, opstrammede politik over for private humanitære skibe med migranter, som i sidste uge førte til, at fartøjet Ocean Viking fra den franske organisation SOS Méditerranée med 234 migranter ombord, heriblandt 57 børn og 14 kvinder, efter tre ugers flakken omkring på Middelhavet valgte at anløbe den sydfranske havneby Toulon, hvor Frankrig undtagelsesvis lod migranterne gå i land.

Det humanitære redningsskib Ocean Viking sejlede i tre uger rundt med migranter på Middelhavet, før Frankrig undtagelsesvis lod dem gå i land. Foto: Vincenzo Circosta, Scanpix

Forinden havde italienske myndigheder vedholdende ignoreret skibets anmodninger om tilladelse til at anløbe italiensk havn, da italienernes nye holdning over for de humanitære skibe er, at skibene ikke udfører søredning, men systematisk transport af migranter og dermed overtræder italiensk lovgivning.

En fortolkning, som Italien står temmelig alene med, og som nu begynder at skabe problemer for et naboland som Frankrig, hvor man ikke lægger skjul på sin vrede over italienerne, som man mener er løbet fra alle aftaler på migrantområdet. Ikke siden den daværende italienske femstjernepolitiker og vicestatsminister Luigi Di Maio i 2019 aflagde besøg hos Frankrigs protestbevægelse De Gule Veste, har der blæst så kolde vinde mellem Paris og Rom. 

Det forlyder, at Frankrig en overgang var på nippet til at kalde sin ambassadør i Italien hjem. I stedet er der sendt 500 gendarmer til den fransk-italienske grænse for at forhindre andre migranter, der er gået i land i Italien, i at bevæge sig illegalt videre til Frankrig og søge asyl dér, sådan som det er foregået i årevis. Dermed gør Frankrig opmærksom på, at Italien, som det er nu, sandelig ikke bærer hovedbyrden af de migranter, der ankommer til landet, eftersom en stor del drager videre til Frankrig og Tyskland. Italien er i høj grad et gennemgangsland. Frankrig modtager over dobbelt så mange asylansøgere som Italien, Tyskland tre gange så mange.

Frankrig har desuden meddelt, at man opfatter en tidligere aftale med Italien om fordeling af migranter mellem EU-landene som opsagt.

Så kan italienerne ligge, som de har redt, synes budskabet at være. Italienerne har derimod erklæret sig uforstående over for den franske reaktion, som med regeringsleder Giorgia Melonis ord er »aggressiv, uforståelig og ubegrundet«.

Det humanitære skibs ankomst til Toulon er ifølge forlydender kulminationen på en serie misforståelser mellem de to lande, der blev indledt, da den franske præsident Macron under det nylige klimatopmøde i Egypten skulle have rakt hånden ud mod Meloni og antydet, at Frankrig da godt ville hjælpe, hvis det gik helt galt med migranterne.

Ved at afvise Ocean Viking har den italienske regering ikke gjort andet end at respektere det italienske folks vilje.

MARINE LE PEN, LEDER AF DET FRANSKE PARTI RASSEMBLEMENT NATIONAL

Det resulterede i, at den italienske regering kort efter officielt takkede Frankrig for en aftale, der ifølge fransk opfattelse slet ikke var indgået. Tværtimod så man nu Meloni som én, der havde taget hele armen efter at være blevet tilbudt en lillefinger.

Men udmeldingerne fik umiddelbart den konsekvens, at Ocean Viking rettede stævnen mod den franske kyst og fuldendte det nedværdigende fait accompli. Samtidig begyndte Lega-leder og vicestatsminister Matteo Salvini at juble på de sociale medier, hvilket bare gjorde den franske harme endnu større. Præsident Mattarella har nu påtaget sig den svære opgave at rydde op i forholdet mellem de to lande.

Men han har også på sin egen stilfærdige måde nedtonet forventningerne til sin indsats ved at minde om, at det ikke er præsidentens opgave at føre udenrigspolitik, men regeringens. Så alt tyder på, at dette ikke er enden, men kun begyndelsen på et spændt diplomatisk forhold mellem de to lande, som ellers var væsentligt forbedret under den tidligere italienske Draghi-regering.

Det komplicerer ikke tingene mindre, at Frankrigs Marine Le Pen har gjort klart, at hun er på Italiens side. »Italienerne har valgt Giorgia Meloni, som jo er kendt for at være modstander af den anarkistiske illegale indvandring, som ngo'erne forsøger at presse ned over os. Ved at afvise Ocean Viking har den italienske regering ikke gjort andet end at respektere det italienske folks vilje.«

Frankrig tager sig betalt

Til gengæld går det lidt bedre i Frankrigs forhold til et andet naboland, som også lige har fået en ny regering igen igen, nemlig Storbritannien, hvor en voksende strøm af migranter fra blandt andet Albanien fra den franske kyst over Den Engelske Kanal de seneste år har udfordret det bilaterale forhold. I hvert fald blev der kysset kind mellem Frankrigs indenrigsminister, Gérald Darmanin, og hans britiske kollega, Suella Braverman, efter indgåelsen af en udbygning af en allerede eksisterende aftale om bekæmpelse af den illegale strøm af migranter, som i år har slået rekord med 40.000 ankomster på britisk side.

Den samlede aftale, der koster Storbritannien et beløb svarende til omkring en halv milliard kroner årligt, indeholder blandt andet mere fransk afpatruljering af kysterne, tilstedeværelse af britiske myndigheder på fransk jord samt større udveksling af informationer.

»Det britiske folks absolutte prioritering lige nu, som jeg deler, er at tage hånd om den illegale migration,« sagde Storbritanniens nye regeringsleder, Rishi Sunak, på vej til G20-mødet i Indonesien.

Mange tvivler dog på, om de omkring 70 millioner kroner, Storbritannien nu har puttet ekstra i den udvidede aftale, i virkeligheden batter noget som helst. Imens fortsætter strømmen af illegale over Middelhavet til Europa. I år til dato er tallet oppe på 130.000, hvilket ikke afviger væsentligt fra de seneste år.

Kilde: https://www.weekendavisen.dk/2022-46/samfund/europaeisk-slagsmaal-om-migranter

 

 

MOBR@WEEKENDAVISEN.DK

 

fredag den 11. november 2022

 


Bistandsdekret, Meloni: "Fra regeringen 9,1 milliarder til familier mod dyre regninger". Om migranter: "Uforståelig og uberettiget reaktion fra Paris". Det franske svar: "At bryde tilliden til Italien"

Indkomsterne beregnes ikke længere på grundlag af ISEE, men på kernens sammensætning. Forlængelsen til 3 tusinde euro af de frynsegoder, som arbejdsgiveren kan tilføje til den skattefrie lønseddel er besluttet


ROM. En portefølje på 9,1 milliarder fra skatteindtægter for at imødegå den høje regning. Det meddelte premierminister Giorgia Meloni på en pressekonference om resultatet af gårsdagens ministerråd som et "umiddelbart svar" på stigningen i familiernes omkostninger. Men mødet med journalister var også en mulighed for at tage fat på migrantspørgsmålet og reagere især på Frankrig.

DE ØKONOMISKE FORANSTALTNINGER

Forlængelsen af ​​skattefradraget

"Der er støtte til virksomhederne til de dyre regninger, der vedrører forlængelsen af
​​skattefradraget - premierminister Meloni har altid meddelt -. Derefter tillader vi for energiforbrug frem til 31. marts 2023 en rate af stigningerne i forhold til året før i minimum 12 og højst 36 rater og dækket af en Sace statsgaranti ».



Dl Bistandskvartal: forhøjelse til kasseloftet, regninger i rater til virksomheder, grønt lys til boring. Alle foranstaltninger godkendt af regeringen

Frynsegoder på 3 tusinde euro

"Der er en regel, som vi tolker til støtte for betaling af energipriser, og det er udvidelsen af
​​de frynsegoder, som arbejdsgiveren kan tilføje på lønsedlen, som er skattefri, og som er en en slags trettende skattefritagelse for at hjælpe arbejdere med at betale deres regninger. det er en vigtig foranstaltning.” Premierminister Giorgia Meloni sagde dette under pressekonferencen.

Super

-bonussen Super -bonussen, der "har skabt et hul på 38 milliarder", falder fra 110 til 90 pct. "Den 110 % dækning - forklarede Meloni - tog ansvaret fra dem, der brugte den: Hvis man ikke blev bedt om at bidrage, spurgte han ikke, om prisen var passende". Dette "har fordrejet markedet til fordel for hovedsageligt mellem-høje indkomster". I stedet ”har vi valgt at gribe ind, og vi går til 90 %, bortset fra dem, der allerede har godkendt indgrebet til dato og indsender varsel om påbegyndelse af arbejder senest den 25. november. Men med besparelserne har vi besluttet at genåbne for enfamiliehuse, så længe det er en første bolig og mellem-lav indkomst ». For økonomiminister Giancarlo Giorgetti er det "et indgreb, der sikrer de offentlige finanser".

Med hensyn til definitionen af ​​mellem-lav indkomst, "har vi derfor indført et princip - understreget Meloni -: de vil blive beregnet ikke på grundlag af den traditionelle ISEE, men på grundlag af sammensætningen af ​​familieenheden, en første antydning af familiekvotient".



Således knuser regeringen Superbonus 110%: "Aldrig set en foranstaltning, der koster så meget til gavn for så få"

Overførsel af skattefradraget

Med hensyn til den eksisterende bestand "studerer vi en vej ud, men jeg vil sige, at overdragelsen og overførbarheden af
​​skattefradraget er en mulighed, ikke retten". Således økonomiminister, Giancarlo Giorgetti i en pressekonference med premierminister Giorgia Meloni. ”De, der vil lave de her indgreb, har en vished om at kunne udnytte fradrag gennem årene, men de har ikke sikkerhed for at kunne sælge skattefradraget, ellers havde vi skabt en valuta, der ikke har været oprettet". Tanken er gået - siger ministeren - at skattefradraget i bund og grund er penge, men det er ikke tilfældet. Så "den, der skal foretage en investering, skal vurdere, om byggefirmaet eller banken er villig til at anerkende skattefradraget, for hvis det ikke er tilfældet, skal de beregne projektet investering på en anden måde". På eksisterende kreditter "forsøger vi at skabe yderligere plads til kreditselskaber, der har udtrykt ubehag med hensyn til en uholdbar situation, som vi vil forsøge at rette op på, men systemet kan ikke fortsætte sådan", konkluderede han.

Brug af kontanter

Forhøjelsen af
​​kontantloftet til 5 tusinde euro er blevet godkendt, et valg "som er på linje med det europæiske gennemsnit, og som var i programmet," siger premieren. »I EU er der en diskussion, fordi der i de forskellige nationer er meget forskellige tiltag, og det skaber uligheder. EU stiller dette problem ved at ræsonnere ». 



Flad skat og uddrag af skatteregninger: her er, hvem der tjener mest, og hvordan lønningerne ændres

To tusinde kubikmeter gas til energiintensive virksomheder

Med denne regel forlænges støtten til dyrt brændstof, og gasprisbeskyttelsesordningen for husholdningsbrugere forlænges også til 10. januar. Dette dekret indeholder reglen om koncessioner til udvinding af national gas, "i kraft af hvilken vi tillader nye koncessioner og låser op for nogle koncessioner til gengæld for, at koncessionshaverne sælger en væsentlig del af den udvundne gas til en kontrolleret pris", siger premieren. Målet, forklarede premierministeren, er "at frigøre omkring 2 milliarder kubikmeter gas, der kan dække hele vores gasintensive virksomheders behov: vi reducerer Italiens energiafhængighed mht.



Gentiloni: alarm for de økonomiske prognoser for 2023, Tyskland allerede i recession

Punktafgiftsnedsættelse: kontant 5 tusind euro

Teksten til støttedekretet quater giver også mulighed for et ekstraordinært bidrag i form af en skattefradrag til fordel for virksomheder til køb af elektricitet og naturgas. Med en tildeling på 3,4 milliarder euro blev det ekstraordinære bidrag til virksomheder og virksomheder såsom barer, restauranter og virksomheder til køb af elektricitet og naturgas forlænget til 31. december 2022. De forhøjede skattefradragssatser svarende til: 40 % for energi- og gasintensive virksomheder bekræftes også; 30 % for små virksomheder, der bruger energi med effekt fra 4,5 kW.

Brændstofkapitlet: 1,3 milliarder euro går til forlængelsen fra den 19. november 2022 og indtil den 31. december 2022 af afgiftsrabatten på benzin- og dieselafgifter, som bekræfter nedsættelsen på 30,5 cent pr. liter (også taget i betragtning effekten på 'moms'). For LPG er rabatten 8 eurocent pr. kilogram værd, hvilket stiger til omkring 10 cents i betragtning af momspåvirkningen.

MIGRANTSPØRGSMÅLET

"Den nuværende ledelse fungerer ikke"

På spørgsmålet rettet "Jeg vil spørge parlamentet, hvad det mener, hvis vi skal være den eneste anløbshavn for ngo'er - sagde premierminister Meloni, da han blev spurgt om spændingerne med Frankrig pr. affæren Ocean Viking -. Jeg ønsker at søge en fælles og seriøs løsning, som jeg også diskuterede, mens jeg talte med Macron, med Scholz, i EU er der behov for en europæisk mission for at forsvare de ydre europæiske grænser«. Han tilføjer: "Du ved, hvordan jeg tænker, for eksempel skal vi åbne hot spots i Afrika".



Migranter: Landstigning fra Ocean Viking er begyndt i havnen i Toulon. Meloni: "Berørt af en aggressiv og uberettiget reaktion fra den franske regering"

Den uforståelige franske reaktion 

«Når det kommer til gengældelse i sammenhæng med den europæiske dynamik, er der en tendens til at noget ikke virker. Jeg var meget imponeret over den franske regerings aggressive reaktion, som fra mit synspunkt er uforståelig og uberettiget,” sagde Meloni. Han tilføjede: «NGO'en Acean Viking-skib, der lægger til i Frankrig i dag, er det første NGO-skib, der nogensinde har lagt til i Frankrig med 230 migranter. Dette har affødt en meget hård reaktion mod Italien, som har bragt næsten 90 tusinde emigranter ind”. 

«Ingen aftale giver Italien som landingssted»

Indtil videre i Europa, påpeger premierministeren, «er 117 migranter blevet flyttet, 38 i Frankrig. Skal Italien være den eneste ilandsætningshavn for dem, der ankommer fra Afrika? Dette er ikke skrevet i nogen aftale, og jeg synes ikke, det er rigtigt.' «I går - husker Meloni - landede vi 600 mennesker på samme dag, og foran 234 mennesker er diplomatiske forbindelser tabt? Dette viser, at situationen ikke længere kan være sådan ».



Macron truer: væk ambassadøren og Meloni forbereder nu vetoretten til EU

Isolere Italien? Bedre at isolere smuglerne "

" Europa kunne også beslutte at tackle migrantspørgsmålet ved at isolere Italien, men jeg tror,
​​det ville være bedre at isolere smuglerne," sagde premierminister Giorgia Meloni i en passage af pressekonferencen. Henvisningen er endnu en gang til spændinger med Frankrig. 

Paris. Tilliden brød med Italien Tilliden brød

med Italien: Den franske udenrigsminister for EU-anliggender, Laurence Bonne, fortalte 
France Info . Boone mindede om, at Rom "havde forpligtet sig til EU's solidaritetsmekanisme", og at "traktaterne gælder ud over en regerings liv, ellers ville det være uholdbart, hvis vi skulle ændre reglerne hver gang. Den nuværende italienske regering - fortsatte han - har ikke respekteret den mekanisme, den var forpligtet til, og har brudt tilliden. Jeg tror, ​​det kan siges, fordi der var en ensidig beslutning, der har bragt liv i fare, og som i øvrigt ikke er i overensstemmelse med international lov”.

Kilde: https://www.lastampa.it/politica/2022/11/11/news/decreto_aiuti_dal_governo_meloni_91_miliardi_per_le_famiglie_contro_il_caro-bollette-12233008/?ref=LSHRU-BH-I0-PM6-S1-T1

  Mette Frederiksen: DET FORBLIVER EN KÆMPEGÅDE, HVORFOR MAN BETRAGTER HENDE SOM EGNET KANDIDAT TIL INTERNATIONAL TOPPOST. Man forstår gans...