mandag den 16. marts 2020




UNDERSØGELSER 2020/02/10

"ODYSSEY" ER OPLØSNING AF ET NETVÆRK AF MENNESKEHANDLERE..



Sejlskibet "Hope" på det tidspunkt, hvor det blev opdaget af myndighederne uden for Hydra-kysten. Der var 19 irakiske og iranske statsborgere, der havde betalt 4.000 euro hver for at rejse ulovligt til Italien samt to ukrainske sejlere.


Abu Alo, som hans kaldenavn var, var et nummer et mål for EU-tjenester, der har jaget menneskehandlerne. Sidst i oktober afhørte de britiske hemmelige politifolk ham i Athen og orienterede ELAS-anklageren. 

Det var starten på Odyssey-operationen, som sluttede ved daggry søndag, da han blev fundet ved Hydra-sejlskibet "Hope". Det involverede 19 irakiske og iranske statsborgere, der havde betalt 4.000 euro hver for at rejse ulovligt til Italien samt to ukrainske sejlere.

Sidstnævnte var ikke ukendt af græske sikkerhedsembedsmænd. Ifølge K var en af ​​dem rejst til Montenegro i august sidste år med to af sine landsmænd for at indlæsse et andet sejlskib ved navn "Min drøm" med over et ton cannabis. Narkotikabåden blev opdaget fra Porto Cayo i Mani i de tidlige timer af 21. august, men han blev ikke arresteret, da han ikke nåede at komme ombord på "Min drøm", men vendte tilbage til Grækenland på en anden måde. Det er sandsynligt, at stofferne ender i Tyrkiet, hvor de vil blive udvekslet med heroin, hvilket er sket i andre lignende tilfælde tidligere.   

Abu Alo er en 45-årig irakisk statsborger, der påstås at have været involveret i mindst to yderligere forsøg på at transportere indvandrere fra kysten af ​​det vestlige Grækenland til Italien. I en af ​​dem, i september 2019, havde et italiensk-flagget slaveskib udsendt SOS ud for Kefalonia og kort efter blev detekteret af havnen med 35 flygtninge og indvandrere skjult i kabinen. Den anden hændelse fandt sted i november 2018, hvor et skib med 46 indvandrere og bestemt til Italien blev fundet i en fælles politi- og havneaktion i Vathia Laconia.

Den irakiske overvågning begyndte om morgenen den 10. oktober fra et lejlighedskompleks på Agios Meletios Street, og et par timer senere skete der noget uventet, der vendte slavernes og ELAS 'oprindelige design. Kørsel med en lejet bil under påvirkning af alkohol var den 45-årige irakere kollideret med en bil. på Attiki-pladsen og derefter, mens han forsøgte at komme væk i et hurtigt tempo, blev han ramt af parkerede taxaer uden for Attica-metrostationen. Han blev løst fra vraget ved hjælp af brandmænd og blev bragt til hospitalet for indlæggelse.

I den følgende periode kontaktede han imidlertid i Eleusis og Aegina for køb af et skib, der ville transportere illegale migranter til Italien, mens han modtog instruktioner fra en tyrkisk fange i Nafplio telefonisk fra EL.AS. overvejer "hjernen" i slavehandelsnetværket. Tyrkeren blev arresteret og fængslet i august 2016 efter et vrak med 67 indvandrere fra Messinia, mens han nogle måneder tidligere havde været involveret i overførslen af ​​illegale migranter fra Tyrkiet til Tilos og Pserimos. 

Under en undercover-undersøgelse blev det konstateret, at Odyssey var finansmand for slavehandelsnetværket, mens officielle retsdokumenter siger, at "hans fængsling hjalp ham med at oprette links og kontakter, der gjorde det muligt for ham at rekruttere medlemmer og medarbejdere."

Den cirka 10 meter lange "Hope" sejlbåd blev købt i december af en privatperson i Aegina for 14.000 euro. Kontrakterne viser ejeren af ​​båden som 26-årig fra Kaminia, en pakistansk kammerat, der holdes i samme celle som den tyrkiske "hjerne". En græsk operatør, der tidligere også var involveret i migranters bevægelse, transporterede skibet fra Aegina først til Varkiza Marina for vedligeholdelse og derefter til Marathopoli i Messinia, hvorfra - ifølge det originale design - rejsen til Italien skulle begynde.

  
Sejlbåden "Hope"

De to ukrainske sejlere ankom til Marathopolis i midten af ​​januar og rejste med fly fra Kiev til Athen på en mission for at transportere båden med migranter fra Grækenland til Italien. Kort før hans afrejse gav en tilfældig kontrol af besætningen fra Katakolos kystvagt imidlertid nye drivkraft til efterforskningen.




Den mystiske Dimas

Hvad skete der nøjagtigt? Under efter søgningen blev der fundet en igangværende økonomisk situation, og besætningsmedlemmer opfordrede til hjælp fra ejeren af ​​en Georgia-telefonforbindelse. Officerer fra den organiserede forbrydelse, der registrerede ukrainernes bevægelser, analyserede dataene og fandt, at den samme telefonforbindelse "kom ud" i mindst tre yderligere tilfælde af handel med illegale migranter og brugt af en georgisk statsborger. 

Den mystiske Dima, som hans kaldenavn var,siges at fungere som bindeled mellem ukrainske søfarende og slavehandelsnetværkene, der opererer i Middelhavet, er en sådan styrke, at den europæiske tjeneste Europol har bestilt en særlig rapport. For at stoppe dette uvæsen.

I betragtning af ovenstående skulle det ikke give indtryk af, at arrestationen af ​​menneskehandlere i de tidlige timer på søndagen skabte international interesse. ”Det var en stor forretning at afvikle en vigtig international kriminel organisation, der har været involveret i handel med indvandrere i de senere år. Vores officerer spillede en vigtig rolle i arrestationerne, ”sagde den britiske Matthew Matthew Long, NCAs stedfortrædende sikkerhedsofficer, i en skriftlig erklæring. ”Europol-embedsmænd blev sendt for at yde officiel bistand til Grækenland,” sagde Europol i en erklæring.

Kommentar:
Så lang tid der forefindes politikere og partier, som det radikale venstre og hele venstrefløjen i Danmark, så længe forefindes der et marked for de kæmpeforretninger som menneskehandlerne udfører. En båd som ”HOPE” med 39 migranter ombord – det er en omsætning på 139.000 Euro – for en ENKELT tur. Menneskesmuglerne de ved nøjagtig hvordan de enkelte nationalstater er ”skruet sammen” , de sociale love, familiesammenføringer, udvisning af migranter osv.osv.
Derfor er der kun en eneste ting at gøre – luk grænserne hermetisk – al asylbehandling foregår ved grænsen og ved afvisning vendes man og sendes retur over grænsen.


https://www.kathimerini.gr/1064017/gallery/epikairothta/ereynes/odysseia-h-e3ar8rwsh-diktyoy-doylemporwn

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

  Mette Frederiksen: DET FORBLIVER EN KÆMPEGÅDE, HVORFOR MAN BETRAGTER HENDE SOM EGNET KANDIDAT TIL INTERNATIONAL TOPPOST. Man forstår gans...