onsdag den 25. august 2021

 

“Socialdemokratisk bullshit-bingo” Til Mette Frederiksens konference tog Pernille Vermund ordet og talte hele salen imod

·         SKREVET AF CLAES THEILGAARD 25/08/202

 



Regeringen inviterede, anført af statsminister Mette Frederiksen (S), tirsdag til konference om “Fremtidens Danmark”.

Allerede på forhånd blev konferencens deltagerliste kritiseret for at være domineret af regeringens venner, og selvom statsministeren lagde op til kursændringer på den økonomiske politik, var Nye Borgerliges formand Pernille Vermund langtfra tilfreds med konferencen og de tanker, der blev præsenteret undervejs.

Ifølge hende var hele konferencen en omgang “socialdemokratisk bullshut-bingo”, som alle deltagerne spillede med i.

Vermund kom med hård opsang

Vermund var, som flere andre oplægsholdere, blevet tildelt fem minutters taletid, og dem brugte Nye Borgerlige-formanden til at komme med en hård opsang til de tilstedeværende.

– Det er desværre ikke meget modstand det borgerlige Danmark møder den socialdemokratiske velfærdsstat med, lød det bl.a. fra Pernille Vermund, der fortsatte med at kritisere både sine borgerlige politiske kolleger og det danske erhvervsliv, der i hendes øjne omfanver “det socialdemokratiske tankegods”:

– Langt ind i borgerlige partier, langt ind i dansk erhvervslivs organisationer, har man efterhånden accepteret og omfavnet det socialdemokratiske tankegods. Et tankegods, som har givet os en offentlig sektor, der opsuger næsten halvdelen af al den værdi, som skabes i samfundet.

“Den socialdemokratiske velfærdsstat er ikke god”

I hendes tale, som hun siden har udgivet i sin fulde længde på Nye Borgerliges hjemmeside, kritiserede Vermund endvidere det høje danske skattetryk og den detailregulering og støt stigende regelmængde, som den socialdemokratiske velfærdsstat er skyld i.

Pernille Vermund kritiserede også den socialdemokratiske konference for at være led i en strategi om at udbrede konsensus, så ingen tør sige Socialdemokratiets politik og tankegods imod.

– Socialdemokratiet vil gerne have en konsensus bredt ud over hele Folketinget, over interesseorganisationer, erhvervsliv og hele den offentlige sektor. Det er derfor, vi i dag spiller bullshit-bingo.

– Jeg køber ikke præmissen, for den er forkert. Møgforkert. Den socialdemokratiske velfærdsstat, hvor politikerne år for år får mere magt over danskerne, er ikke god. Den umyndiggør borgerne og fråser med pengene, sagde Nye Borgerlige-formanden.

En reel borgerlig værdikamp

Pernille Vermund rundede sin tale af med at henvende sig til det, hun betegnede som “venner af det borgerlige Danmark”. 

De skal turde deltage i “en reel borgerlig værdikamp”, lød det.

– Jeg synes, at I – venner af det borgerlige Danmark – skal komme ind i kampen for frihed og velstand. Jeg vil gerne invitere til en reel borgerlig værdikamp – i stedet for at fortsætte den socialdemokratiske bullshit-bingo. 

– Den offentlige sektor skal være mindre. Den private større. Politikerne skal bestemme mindre. Danskerne skal bestemme meget mere selv – også over flere af deres egne penge. Så bliver vores børn rigere og friere – i Fremtidens Danmark, sagde Pernille Vermund.

 

 

 

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

  Mette Frederiksen: DET FORBLIVER EN KÆMPEGÅDE, HVORFOR MAN BETRAGTER HENDE SOM EGNET KANDIDAT TIL INTERNATIONAL TOPPOST. Man forstår gans...