tirsdag den 27. september 2022

 

 

Italien – La Stampa

"GIORGIAS LEKTIE TIL EU – BUREAUKRATER, DER ER TID TIL ET EUROPA MED HJEMLANDE”

Lederen af ​​det tyske AfD: ”For vælgerne er vi ikke postfascister eller nazister. fra immigration til klimaet er de trætte af eliter langt fra det virkelige liv"




Han taler ikke om en "nationalistisk bølge", men om "opvågning". Han siger, at tiden var moden, og over for Giorgia Melonis overvældende resultat synker slaget: "Borgerne har svaret højt og tydeligt og ønsker ikke længere at blive" trænet "af eliten", mere hjemland mindre EU. Alice Weidel, medpræsident for det tyske AfD (Alternative für Deutschland) er en af ​​det europæiske nationalistiske højres stærke kvinder sammen med lederen af ​​Fratelli d'Italia og Marine Le Pen. Karismatisk høg af et parti, der har sine rødder i post-nazistisk ideologi, er tilhænger af "Fæstning Europa" mod migranter. Hun er åbenlyst lesbisk, mor til to adopterede børn.

I Italien en historisk sejr for det yderste højre parti siden Mussolini. Har du fejret?

"Ja, vi ønskede Giorgia Meloni og hendes allierede al mulig succes, og vi glædede os. Det er et tegn på en tilbagevenden til fornuft, virkelighed og respekt for borgerne. Dette resultat er en opmuntring for alle konservative og patriotiske kræfter, der stræber efter et Europa af suveræne og demokratiske nationalstater - et "hjemlandenes Europa", som Charles de Gaulle sagde - i stedet for det centralistiske EU af bureaukrater og venstreorienterede ideologer." .

Hvordan forklarer du dette skift i Italien?

"Tiderne var rigtige. Europa er i en krise på mange fronter: euro, migration, energi, økonomisk krise. Venstre-ideologer og Grønne er ansvarlige og vil ikke være i stand til at løse problemerne. De førte økonomien til konkurs. Vælgerne fra andre europæiske lande vil indse dette meget snart ».

Åkesson i Sverige, nu Brothers of Italy. Viktor Orban bliver mere og mere aggressiv over for Bruxelles. Omgrupperer den nationalistiske front sig?

»Jeg ser ikke en 'nationalistisk front'. Det er den demokratiske nationalstat, der varetager sine egne interesser og først og fremmest mener, at den har forpligtelser over for sine borgere. Den bureaukratiske centralisme, som EU glider ind i under ledelse af folk som fru Von der Leyen, der ikke er valgt af nogen, skal overvindes hurtigst muligt. Det er frem for alt en lærestreg for de løsrevne eliter i Bruxelles, som har mistet kontakten til virkeligheden. De mest ansvarlige og bevidste borgere ønsker ikke at blive chikaneret, trænet af et bureaukrati langt fra livet. De ønsker ikke en planlagt og eurosocialistisk økonomi eller at blive presset ud i fattigdom i "klimabeskyttelsens navn", de ønsker ikke at miste deres hjemland til ukontrolleret immigration. De modsætter sig disse politikker på en dybt demokratisk måde:

Brødre fra Italien og AfD deler deres respektive partiers postfascistiske og postnazistiske oprindelse. I fremmer begge et fornyet og beroligende ansigt, men 77 år efter krigen er I stadig bange. Til hvem?

"Det er en lavmælt manøvre at bagvaske dem, der tænker anderledes som" højreekstremistiske "," postfascister "," nazister "eller lignende. Jeg afviser disse bagvaskende og uhistoriske tilskrivelser for mit parti med samme fasthed som Meloni. Ingen demokrat bør frygte et liberalt og konservativt parti. Kun det venstreorienterede etablissement, placeret alt for komfortabelt i magtens lænestole, truer enhver, der sætter spørgsmålstegn ved dets hegemoni med "fascismens" klub«.

Er fascistiske og nazistiske ideologier forsvundet fra historien, efter din mening?

"Ekstremister og ideologer af totalitarisme eksisterer selvfølgelig også i dag. Vi afviser alle politiske ekstremisme, både til højre og venstre. Den største fare for frihed og demokrati kommer fra den ekstremistiske og voldelige venstrefløj og fra islamisk fundamentalisme, som har et skræmmende antal okkulte sympatisører, selv i det politiske og medieetablissement”.

Migranter, økonomien, forholdet til Bruxelles. Hvad deler du med Meloni med hensyn til europæisk regeringsførelse?

"AfD opfordrer til en restriktiv migrationspolitik, der forhindrer ulovlig immigration, fjerner materielle incitamenter og strengt kontrollerer nationale og europæiske grænser. Vi ønsker at sætte en stopper for Tysklands ukontrollerede migrationspolitik, som har anstrengt forholdet til vores europæiske naboer siden Merkel-regeringen. I denne sag ser vi mange punkter til fælles med den italienske centrum-højre-alliance. Med hensyn til økonomisk politik støtter vi en linje, der frigør middelklassen for bureaukratiske byrder og skattebyrder. Også i dette tilfælde, som i vores forsvar af et Europa med hjemlande og af en føderation af suveræne nationalstater, er der utvivlsomt mange kontaktpunkter ».

Meloni er en atlanticist, hans holdning til krigen i Ukraine er klar. Du lægger ikke skjul på din nærhed til Moskva. Er det farligt for lederen af ​​Brothers of Italy at være så bundet til USA?

"AfD dyrker ikke en "nærhed til Moskva", men støtter en pragmatisk politik over for Rusland og er derfor skeptisk over for sanktioner, der skader vores borgere mere end Rusland. Meloni ønsker at se Europa "på lige fod" med USA inden for den transatlantiske alliance. Medlemskab af internationale organisationer og kollektive sikkerhedssystemer bør også fokusere på at beskytte nationale interesser.

Lederen af ​​Brødrene i Italien lagde ikke skjul på sin fjendtlighed mod Tyskland. Bliver forholdet til Berlin vanskeligt?

»Jeg er overbevist om, at han vil være i stand til at adskille den personlige front fra den politiske. Verbal nedrustning ville også være godt for tysk politik. Hvis de europæiske partnere repræsenterer deres interesser på en nøgtern, ikke-ideologisk og ikke-formynderisk måde, vil relationerne måske ikke blive nemmere, men bestemt mere konstruktive”.

Melonis parti er meget konservativt, når det kommer til homoseksuelle personers og pars rettigheder: "Homoseksuelle par er ulovlige," siger nogle repræsentanter. Fratelli d'Italia er imod abort og surrogati. Deler du alt dette?

»Den traditionelle familie som rettesnor er også AfD's holdning. Seksualitet skal være et privat anliggende og ikke politiseres og udnyttes«.

Hvilket råd ville du give til Meloni? Hvad forventer du af din Meloni?

”Det er ikke mit sted at give uopfordrede råd. Men jeg ville være glad, hvis vi snart kunne mødes personligt, ikke kun som ledere af vores partier, men også som politiske repræsentanter for vores lande«.

https://www.lastampa.it/esteri/2022/09/27/news/la_lezione_di_giorgia_ai_burocrati_ue_e_lora_di_uneuropa_delle_patrie-9685064/?ref=LSHSTD-BH-I0-PM10-S9-F

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

  Mette Frederiksen: DET FORBLIVER EN KÆMPEGÅDE, HVORFOR MAN BETRAGTER HENDE SOM EGNET KANDIDAT TIL INTERNATIONAL TOPPOST. Man forstår gans...