torsdag den 29. juni 2023

 

Kommentar. Der må være en konsekvens. Intet håndtryk, intet eksamensbevis.

Norske tilstande
DET ER ABSURD, at den eneste, der har undskyldt i sagen om det manglende håndtryk, er den norske rektor. Hende, som en dreng fra 10. klasse i Oslo ikke ville give hånden til skolens afslutningsceremoni.

Havde drengen og hans familie haft nogen skam i livet, var det selvfølgelig dem, der sagde undskyld. Undskyld for den disrespekt, de udviser over for en institution, som har givet deres barn en gratis grunduddannelse, finansieret af de norske skatteydere. Måske havde de endda været taknemmelige for, at en rektor stabler en højtidelig ceremoni på benene og prøver at sende deres børn ud i livet med en god ballast.

Ifølge rektoren råbte folk i stedet »haram« fra tilhørerpladserne, som om det norske velfærdssamfund har gjort dem noget. Optagelsen, der er blevet vist vidt og bredt, siger meget om den sociale dynamik, som nogle muslimske grupper benytter sig af i Vesten. De opfører sig som grænseløse curlingbørn, fordi de velmenende voksne omkring dem ikke tør sætte grænser af frygt for at blive kaldt racister.

Det er nødt til at få konsekvenser.

Kildefoto: Adobe Stock

 

ALT FOR LÆNGE har de skandinaviske velfærdssamfund forsøgt at løse problemerne i kølvandet på den mellemøstlige indvandring med de samme redskaber, som de bruger til interne problemer. I Norden sætter vi blødt mod hårdt og søger instinktivt dialogen og nedtrapningen. Derfor bliver vores flade sociale hierarki pludselig til en motorvej, når mellemøstlige indvandrere og flygtninge ikke anerkender institutionernes autoritet.

Skandinaviens muslimske curlingbørn – af alle aldre – er nødt til at indse, at der er forskel på, om man opfører sig ordentligt eller ej.

Man kan ikke tage imod et eksamensbevis fra en skole, hvis man ikke anerkender skolens autoritet, dens ansatte eller det samfund, der giver børn fra alle samfundslag en grunduddannelse. Intet håndtryk, intet afgangsbevis. Man kan eventuelt gøre håndtrykket til en ordensregel, der skal overholdes og ellers kan føre til udsmidning på linje med fravær eller vold. Gerne på alle klassetrin til sommerafslutningen.

Et frit samfund kan hverken tillade eller leve med, at borgere fra andre lande tager imod sociale ydelser, sundhedshjælp og gratis uddannelse og derefter undergraver og modarbejder de mennesker og den samfundskonstruktion, der har gjort velstanden mulig.

På videoen prøver rektoren netop at sige, at de er nødt til anerkende hende.

»Folkens, vi bor i Norge, og sådan her skal det ikke være. Og til jer forældre også, vi bor i Norge. Du kommer til at skulle arbejde sammen med norske kvinder, ellers vil du ikke kunne lykkes i Norge.«

Tilsyneladende har hun opgivet at argumentere for, hvorfor man skal opføre sig ordentligt til en afslutningsceremoni. I stedet appellerer hun til de muslimske elevers egoisme. Måske vil de indse, at det er til deres egen nytte at opføre sig ordentligt.

Dybest set viser videoen en rektor i undertal. Det bliver på drengens måde. Barnet vinder over den voksne. Eleven, der ikke engang er myndig, vinder over skolens administrative leder på en scene, mens alle andre ser på.

Det er et autoritetstab, der ikke bør tolereres.

Kilde: https://www.weekendavisen.dk/2023-26/samfund/norske-tilstande


 

LENY@WEEKENDAVISEN.DK

 

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

  Mette Frederiksen: DET FORBLIVER EN KÆMPEGÅDE, HVORFOR MAN BETRAGTER HENDE SOM EGNET KANDIDAT TIL INTERNATIONAL TOPPOST. Man forstår gans...